Oznamy
IV. ROČNÍK EPI KONFERENCIE KYBERNETICKÁ BEZPEČNOSŤ 2022
05.10.2022

V hoteli Grand Jasná v Demänovskej doline sa 3. – 4. októbra 2022, uskutočnil IV. ročník EPI konferencie Kybernetická bezpečnosť 2022, ktorá bola určená IT oddeleniam, subjektom verejnej správy a samosprávy, podnikateľom, štatutárom, konateľom, vedúcim zamestnancom, manažérom, ako aj všetkým, ktorých sa daná problematika týka alebo ich zaujíma. Zástupcov malo aj naše združenie, a to predsedu Kybernetickej komisie ZHK SR, Mgr. L. Šnapka, a člena komisie, Ing. Ľ. Budzáka, cieľom účasti bolo zozbierať aktuálne informácie o povinnostiach obcí pri zabezpečovaní tejto citlivej oblasti v územnej samospráve.



Október je vyhlásený za Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti. Otváracím podujatím sa tento rok stala EPI konferencia Kybernetická bezpečnosť 2022, ktorá je organizovaná už IV. rok. Konferencia je organizovaná pod záštitou Národného bezpečnostného úradu. Tak ako každý rok bola nabitá bohatým programom s množstvom odborníkov, exkluzívnym programom v krásnom prostredí Nízkych Tatier.
Účastníci IV. ročníka EPI konferencie Kybernetická bezpečnosť 2022, ktorá sa uskutočnila 3. a 4. októbra si vypočuli širokú paletu tém naprieč celou kybernetickou bezpečnosťou – od základných požiadaviek vyplývajúcich z legislatívy cez detekciu a ochranu pred rizikami až po globálne skúsenosti z praxe firiem, organizácií aj jednotlivcov.
Konferenciu otvoril riaditeľ Národného bezpečnostného úradu, Roman Konečný.  Za mikrofónom sa vystriedali zvučné mená ako Ivan Makatura – generálny riaditeľ Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti, Tomáš Hettych, viceprezident ISACA Slovensko, či Miroslav Chlipala z advokátskej kancelárie Bukovinsky & Chlipala, ktorí sú zároveň odbornými garantami konferencie.
Maroš Barabas zo spoločnosti AEC s.r.o. prítomným predstavil príklady kybernetických útokov v reálnych spoločnostiach a uviedol, riešenia, ako sa im vyhnúť. Igor straka z TÜV SÜD Slovakia priblížil, čo je nové v ISO/IEC 27002:2022. Na hodnotu dát a určenie hodnotových atribútov informácií v procesoch organizácie, prítomní nazreli s Romanom Václavom z ISIT Slovakia s.r.o.. Nechýbali ani účastníkmi obľúbená panelová diskusia. Pre tých, ktorí sa nemohli zúčastniť fyzicky bol pripravený variant online prenosu v reálnom čase konferencie. Všetci účastníci zároveň získali materiály prednášajúcich a 30 dňový prístup k videozáznamu podujatia.


Ochrana osobných údajov | Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Zásady používania súborov cookie.
© Copyright 2024 Združenie hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky