Oznamy
XX. snem ZHK SR
15.08.2016

Už po 20 krát sa koná snem Združenia hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky, vo Vysokých Tatrách, v hoteli Horizont v Starej Lesnej, v termíne 20. - 21. septembra 2016. Účastníci XX. snemu ZHK SR budú vyhodnocovať svoju doterajšiu činnosť, za obdobie svojej existencie jedného štvrťstoročia, ktoré bude zavŕšené v budúcom roku na jeseň. Počas pôsobenia sa združeniu podarilo v územnej samospráve etablovať ako partnerovi pre riešenie problematiky v oblasti aplikácie legislatívy na samotných obciach. V spolupráci so štátnymi inštitúciami a profesnými skupinami v samospráve vytvorilo predpoklady na odbornú diskusiu, či už samotného výkonu kontroly v samospráve, potrebu zmien v súvislosti s nárastom preneseného výkonu štátnej správy, ako aj pripomienkovaniu zákonov  o kontrole.  



Pozvánka a prihláška.

               Nie sú to len pozitívne skúsenosti, o ktorých sa chystajú rokovať na svojom sneme, ale aj pretrvávajúce dlhoročné nepovšimnuté anomálie, ako je napríklad vytváranie vhodných podmienok na výkon kontroly na obciach, neriešenie odstupného po skončení funkčného obdobia hlavného kontrolóra obce, zastupovanie počas materskej dovolenky resp. dlhodobej práceneschopnosti a v konečnom dôsledku aj skutočná nezávislosť výkonu kontroly v samospráve.

            Spomenuté témy budú rezonovať počas konania snemu, s cieľom hľadať a prijať relevantné kroky na zlepšenie situácie, a tým aj zabezpečenie transparentnosti a spoľahlivosti výkonu kontroly v územnej samospráve, čo v konečnom dôsledku prispeje k spokojnosti občanov.

 

            Združenie hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky pozýva všetkých svojich členov na pracovné stretnutie 20. - 21. septembra 2016 do Starej Lesnej, hotel Horizont Resort.Podrobné informácie o prihlásení a programe snemu nájdete na www.zhk.sk.


Fotky:
Ochrana osobných údajov | Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Zásady používania súborov cookie.
© Copyright 2024 Združenie hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky