Oznamy
27. snem ZMOS v Bratislave
18.05.2016

27. snem Združenia miest a obcí Slovenska  sa  konal  v Kongresovej sále Incheby Bratislava. Začiatok prvého  dňa  rokovania  (18. máj 2016)  začal o  13,00  hodine,  prednesením  správy  o  činnosti  ZMOS, predsedom združenia, M. Sýkorom.  Nasledovali vystúpenia najvyšších ústavných činiteľov, predseda NR SR, A. Danko, predseda vlády SR, R. Fico,  ktorí  vo  svojich  vystúpeniach  zdôrazňovali  nevyhnutnosť vzájomnej  spolupráce  pri  prepojení  samosprávnych systémov  so  štátnymi, čím sa skonsoliduje verejná správa  v  prospech  občana.  Druhý  deň  rokovania  (19. máj 2016)  začal  o  9,00 hodine s pokračovaním príspevkov  hostí  a  delegátov  snemu. Vystúpenia boli odrazom života na obciach a v mestách, kde často nesprávne  nastavená  legislatíva  nepomáha  odstráňovať  problémy.  Medzi hosťami snemu ZMOS bol aj zástupca ZHK SR, prezident združenia, Ľ. Budzák.



Snemu ZMOS predchádzalo 61 regionálnych snemov na ktorých sa regionálne združenia venovali hodnoteniu plnenia uznesení prijatých na sneme minulý rok a zároveň formulovali priority pre nadchádzajúce obdobie. Od minuloročného volebného snemu sa zvýšil počet členov nášho združenia, čo znamená, že ZMOS naďalej rastie. Spomedzi všetkých miest a obcí Slovenska je členom ZMOS 95, 5 % samospráv. Aktuálne je členom združenia 130 miest zo 140. Z 39 mestských častí Bratislavy a Košíc je členom 25 a z celkového počtu 2790 obcí patrí do združenia 2627 obcí. Z celkového počtu 2930 miest a obcí je naším členom 2757.

Delegáti na sneme hodnotili aktivity a plnenie priorít od minuloročného snemu. Ďalšou z tém bolo vyhodnotenie plnenia požiadaviek a námetov regionálnych združení. Na sneme bol schválený návrh priorít po 27. sneme a novelizácia stanov združenia.


Ochrana osobných údajov | Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Zásady používania súborov cookie.
© Copyright 2024 Združenie hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky