Oznamy
Výkon kontroly hlavného kontrolóra obce
28.10.2015

Wolters Kluwer pozýva hlavných kontrolórov v obciach, ale aj ich odborných zamestnancov, a ďalej zamestnancov rozpočtových a príspevkových organizácií a ostatné subjekty verejnej správy, ktoré sú povinné postupovať podľa zákona o finančnej kontrole a vnútornom audite na odborný seminár "Výkon kontroly hlavného kontrolóra obce a VÚC podľa nového zákona o finančnej kontrole a audite", ktorý sa uskutoční 23. novembra 2015 v Bratislave. Nový zákon o finančnej kontrole a audite nadobudne účinnosť dňom od 1.januára 2016. Seminár je zameraný na rozbor právnej úpravy nového systému vnútornej kontroly a auditu v prostredí verejnej správy, pri dodržiavaní základných princípov kontrolného systému COSO, prevzatých aj v novej právnej úprave.



Nový zákon zavádza inštitút finančnej kontroly pozostávajúcej z výkonu základnej finančnej kontroly a administratívnej finančnej kontroly. Podľa nových pravidiel na základe rozhodnutia vedúceho orgánu verejnej správy, pokiaľ orgán verejnej správy bude poskytovať alebo poskytol finančné prostriedky, sa finančná kontrola môže vykonať aj ako kontrola na mieste... Odborne zdatný lektor, JUDr. Jozef Tekeli PhD., nielen s teoretickými, ale aj praktickými, niekoľkoročnými skúsenosťami v pozícii hlavného kontrolóra, prevedie účastníkov novou právnou úpravou s cieľom priblížiť účastníkom kontrolný mechanizmus vo verejnej správe v intenciách nového zákona o finančnej kontrole a audite.

 

http://www.wolterskluwer.sk/sk/vykon-kontroly-hlavneho-kontrolora-obce-a-vuc-podla-noveho-zakona-o-financnej-kontrole-a-audite.p2144.html?utm_source=eshop&utm_medium=email&utm_campaign=E201510SEM0099


Ochrana osobných údajov | Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Zásady používania súborov cookie.
© Copyright 2024 Združenie hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky