Oznamy
POSKYTNUTIE DOTÁCIE NA PODPORU BUDOVANIA VEREJNE PRÍSTUPNÝCH NABÍJACÍCH STANÍC
10.09.2019

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadosti na poskytnutie dotácie na podporu budovania verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc, z rozpočtovej kapitoly MH SR pre rok 2019. Cieľom pomoci, poskytovanej podľa tejto schémy, je podpora rozvoja elektromobillity v Slovenskej republike formou rozvoja nabíjacej infraštruktúry. Kód výzvy "18409/2019-4210-36886". Obce a mestá po podaní žiadosti môžu dostať dotáciu až do výšky 5 000,00 €, žiadosť je potrebné podať do konca mesiaca september 2019.  https://www.economy.gov.sk/uploads/files/7nAeHjYr.pdf



 

Predmetom Schémy na podporu budovania infraštruktúry pre alternatívne palivá je poskytovanie pomoci de minimis formou dotácie z prostriedkov štátneho rozpočtu na financovanie projektov, zameraných na výstavbu, prestavbu a rekonštrukciu infraštruktúry pre alternatívne palivá.

Zavádzanie infraštruktúry pre alternatívne palivá vymedzuje smernica Európskeho parlamentu a Rady 2014/94/EÚ z 22. októbra 2014 o zavádzaní infraštruktúry pre alternatívne palivá.

Pomoc poskytovaná podľa tejto schémy prispeje k plneniu cieľov, prijatých v národných strategických dokumentoch, ktorými sú:

a) Národná politika zavádzania infraštruktúry pre alternatívne palivá v podmienkach Slovenskej republiky;

b) Národný politický rámec pre rozvoj trhu s alternatívnymi palivami;

c) Stratégia rozvoja elektromobility v Slovenskej republike a jej vplyv na národné hospodárstvo Slovenskej republiky;

d) Akčný plán rozvoja elektromobility v Slovenskej republike.


Ochrana osobných údajov | Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Zásady používania súborov cookie.
© Copyright 2024 Združenie hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky